NOTA DE PREMSA CREACIÓ EN TERRITORI 2017
  • 23
  • 02

 

La quarta edició de CREACIÓ EN TERRITORI, la mostra audiovisual organitzada per l’Institut d’Estudis Vallencs, que acosta el cinema d’autor a la nostra ciutat, comença a escalfar motors el pròxim 28 de febrer.

 

Després d’una pausa d’un any, aquest 2017  CREACIÓ EN TERRITORI, la Mostra de Cinema del Barri Antic torna renovada amb la incorporació a l’organització de  Produccions Saurines.  Això no serà però, fins al mes de maig, mentrestant i com a prèvia a l’esdeveniment, organitzarem un seguit de converses al voltant d’una copa de vi sobre els principals temes que conformen  CREACIÓ EN TERRITORI, cinema, patrimoni i cultura de proximitat.  La primera d’aquestes converses protagonitzades per persones provinents del món de la cultura, tindrà lloc el pròxim dimarts 28 de febrer al Portal 22,   amb  l’actor vallenc Ricard Farré i la periodista de Catalunya Ràdio a Tarragona Coia Ballesté, els dos convidats  parlaran de la situació actual del cinema català.  El 25 de maig Paloma Pontón, una de les organitzadores del Mercat de Santa Teca i el periodista tortosí Oriol Gràcia parlaran de la seva experiència en la recuperació d’espais arquitectònics abandonats per donar-los un nou ús i, el 25 d’abril seran els activistes culturals Roser Vernet, del Priorat i Leandre Romeu, de la Conca de Barberà qui conversaran sobre la cultura als espais perifèrics allunyats dels grans centres de creació.

 

CREACIÓ EN TERRITORI va néixer l’any 2013 com una eina, sorgida de la ciutadania, per ajudar a revifar culturalment l’oblidat centre històric vallenc. Al llarg d’aquests anys s’han pogut veure a Valls, en conveni amb l’Arxiu OVNI del CCCB i el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC, obres cinematogràfiques d’autors que difícilment haurien arribat a les nostres comarques,  al mateix temps que recuperàvem espais singulars del patrimoni arquitectònic local que amb els anys han perdut el seu ús original i corren el risc de perdre’s.

 

Les dates de les Converses de Creació en Territori són:

28 DE FEBRER. RICARD FARRÉ-COIA BALLESTÉ. Existeix el cinema català?

28 DE MARÇ. PALOMA PONTÓN-ORIOL GRACIÀ. Iniciatives ciutadanes per a la recuperació del patrimoni abandonat.

25 D’ABRIL. ROSER VERNET- LEANDRE ROMEU. Cultura a la perifèria.

 

 

 

28 DE FEBRER. RICARD FARRÉ-COIA BALLESTÉ. Existeix el cinema català?

Dimarts 28 de febrer conversarem al voltant d’una copa de vi amb l’actor vallenc Ricard Farré i la periodista de Catalunya Ràdio, Coia Ballesté sobre cinema, en concret sobre el cinema català. Per què, existeix una manera de fer cinema que identifiqui el nostre país d’altres? tenim una indústria pròpia i un estil únics?

 

Us esperem el 28 de febrer a dos quarts de vuit del vespre al Portal 22 per parlar-ne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More News
Retroba't amb la Plana de Secà de l'Alt Camp i canvia el ritme.
  • 28 oct. 2020
  • 0
TURISME SOSTENIBLE A LA PLANA DE SECÀ DE L’ALT CAMP. Finalment hem pogut estrenar la primera campanya publicitària de la marca de turisme sostenible La...
  • 24 oct. 2017
  • 0
Fa temps que no teniu noticies nostres, no us negarem que la situació política que ens toca viure en aquests moments ha marcat el ritme...
Càtaleg.
  • 22 oct. 2020
  • 0
UNA ACCIÓ QUE NO VA SER Aquest ha sigut un estiu de poca mobilitat que hem passat entre suspensions d’actes i projectes, aïllaments i vacances...