FINIT / EBRE ART & PATRIMONI
  • 22
  • 10
Càtaleg.

UNA ACCIÓ QUE NO VA SER

Aquest ha sigut un estiu de poca mobilitat que hem passat entre suspensions d’actes i projectes, aïllaments i vacances curtes que ens ha dut a pensar i escriure noves propostes que esperem que es comencin a fer realitat al llarg dels pròxims mesos. Una acció que no va ser, fou l’agost passat, quan vàrem participar en cicle EBRE, ART & PATRIMONI.

Organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre, 13 artistes van crear una obra especifica per a cada un dels espais patrimonials que el museu gestiona en les seves quatre comarques d’influència. L’objecte de la proposta que es fa cada any és: “permetre al públic qüestionar, obrir debats i ampliar la mirada sobre el patrimoni, el territori i les formes de vida, posant en relleu temes com la identitat; el despoblament i les permanències; la salut i el medi ambient; la història i els objectes; o el present i el futur”.

 FINIT

A Saurines ens va tocar desenvolupar la nostra proposta al Centre d’Interpretació de la Terracota de La Galera, al Montsià. Olga Ralda la directora del centre, ens va donar totes les facilitats per treballar, el seu home, el terrissaire Joan Cortiella ens va permetre gravar-lo a ell treballant al torn. L’obra que ens va sortir és FINIT, una escultura audiovisual per a un espai concret, el que ocupa la font de la plaça de l’Ajuntament:

FINIT contraposa dues èpoques, la d’una artesania mil·lenària que treballa a partir de materials propers, genera pocs residus, es durable en el temps, amb la d’una industrialització depredadora, que ens ha mostrat que la natura és finita. Quina d’aquestes dues èpoques és el futur i quina el passat?
Amb aquesta peça també hem volgut extrapolar la materialitat de la ceràmica a la bidimensionalitat del vídeo, un art digital en un principi allunyat de la ductilitat que expressa la feina del terrissaire.

Malauradament es va anul·lar la presentació pública del projecte, bàsicament la gent de La Galera es va quedar sense festa major i, ara ha quedat només una realitat en dues dimensions que ha perdut part de la seva essència.

More News
  • 9 jul. 2018
  • 0
Aquest passat dimarts 4 de juny hem obert l’ESPAI SAURINES a representants del món educatiu de Valls i altres indrets del Camp de Terragona per...
  • 15 nov. 2017
  • 0
Aquest passat diumenge s’han entregat els premis de la 7na edició del MOST FESTIVAL, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava de...
Inauguració MónFilmat
  • 27 jul. 2020
  • 0
LA DARRERA PRODUCCIÓ DE SAURINES VA INAUGURAR LA MOSTRA DE CINEMA I PAISATGE DE LO PATI. Una mostra de cinema on el paisatge també és...