DOCUMENTAL
L'HOME DEL PÈNDOL
    • Seleccionat per participar a la secció oficial del FESTIVAL DE CINEMA DEL MEDI AMBIENT DE BARCELONA 2017
    • Seleccionat per participar al festival de cinema mediambiental SEMBRANDO CINE 2017 celebrat a Perú.
    • Documental guanyador del 12 MONTH FILM FESTIVAL 2017
SINOPSI

Sense aigua no hi ha vida. Prenem consciència d’aquesta realitat quan ens hi topem cara a cara, al poble, a casa, a la segona residència. Llavors toca foradar la terra i fer-hi un pou, però abans de tot s’ha de trobar la veta d’aigua que l’ha d’alimentar. És aleshores quan apareix la figura del saurí: el bruixot de l’aigua, l’home que coneix el subsòl millor que ningú, personatge que es mou entre la màgia i la raó. L’home del pèndol, sabedor d’uns coneixements ancestrals i, segur del seu èxit, serà qui marcarà el lloc on s’amaga l’aigua.
El nostre home del pèndol és Pere M. Sanromà, saurí de Vespella, un poble del Baix Gaià. A través del seu dia a dia descobrirem quina és l’activitat d’aquests últims bruixots amb els quals convivim. El Pere, és una persona de la terra, pagès orgullós dels garrofers dels què té cura, assessor de diverses empreses de perforació. Les acompanya en tot el procés, des de decidir on s’ha de foradar fins al final, quan el pou és fet i l’aigua en brolla.
El Nil Bartolozzi, és un jove artista que ha anat de Barcelona a Vespella de Gaià, per preparar l’exposició antològica dedicada al seu pare, mort fa cinc anys. Amb ell veurem com dos mons, en principi oposats, el de l’art i el del treball a la terra, tenen moltes més similituds de les que ens principi sembla.

L’home del Pèndol és un documental de Produccions Saurines i TV3, amb Pere M. Sanromà, saurí de Vespella de Gaià, com a protagonista. Compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat dse Catalunya, Llumull Accions Audiovisuals, l’Ajuntament de Vespella de Gaià i l'Institut Ramon Llull.

FITXA TÈCNICA
DURADA 51 minuts
FORMAT HD
IDIOMA català
SUBTÍTOLS castellà i anglès (subvencionat per l’ Institut Ramon Llull)
ANY 2016
DEPÒSIT LEGAL
GUIÓ I REALITZACIÓ Elisenda Trilla Ferré
FOTOGRAFIA I MUNTATGE Guillem Voltas Calbet
DISSENY DE SO Ernest Peral Cigüela
BANDA SONORA ORIGINAL Borja Penalba Català
IL·LUSTRACIONS Nil Bartolozzi Anymamí