El vermut es reivindica a la cuina i a l’audiovisual
  • 31
  • 03

Publiquem l’article que la periodista Ruth Troyano  va escriure per a l’espai digital La Conca 5.1, on entre altres coses fa referència al petit documental comercial que  Produccions Saurines vàrem fer per al Vermut Montseta.

El vermut es reivindica a la cuina i a l’audiovisual

L’audiovisual entra al món del vermut i això és simptomàtic de la seva modernitat. La productora vallenca Produccions Saurines és el primer cop que s’enfronta a la història d’un vermut. “Ens dediquem al documental cinematogràfic i en aquest vídeo de producte ham plasmat el mateix estil. Ens hem allunyat dels promocionals, que són més freds, i hem volgut explicar la molta història que hi ha darrere de la beguda”, explica la realitzadora i guionista Elisenda Trilla. I afegeix: “Ens interessa, d’altra banda, relatar el territori que ens és més proper, el Camp de Tarragona, i el sud del Principat, en general, perquè tenim la impressió que molts cops s’ha fet amb poca cura”. El treball audiovisual repassa la història del Magatzem del Vermut, situat a Valls. En mostra la seva evolució i la del vermut Montseta. En Lisard Bellod, actual propietari de l’establiment i enòleg, és la tercera generació d’una família de l’Alt Camp dedicada al vi. Inquiet i amb visió de futur, va tenir clar que calia obrir una botiga per tenir feed-back amb el client, apostar per la distribució i situar el vermut en una plaça castellera com és Valls. El seu pare va passar de vendre a doll a embotellar i l’avi va engegar l’empresa tot just després de la Guerra Civil espanyola.

Ara, en Lisard, ha volgut capturar tants anys de dedicació amb imatges i moviment. Fer viral la història del Montseta, que és la del Magatzem també. L’audiovisual destaca “l’esforç per mantenir el procés tradicional d’elaboració de cada ampolla de vermut”. La peça es va presentar a l’establiment vallenc i ha tingut, en poques setmanes, una molt bona acollida. Des de Produccions Saurines confirmen que “de ben segur la presentarem al Most Festival de Vilafranca, tot i que no hi pensàvem quan l’estàvem treballant. I potser, fins i tot, l’acompanyarem d’altres propostes”, avança Guillem Voltas, fotògraf i muntador.

El Magatzem del Vermut ja compta amb 168 referències i n’espera incloure 20 més d’importació durant el 2017. En pocs mesos, l’activitat al Magatzem ha crescut tant en volum d’activitat com en estils de vermut, per la qual cosa s’ha fet necessari un nou espai d’emmagatzematge. El Montseta, per altra banda, ha iniciat el procés invers, de Valls a les millors vermuteries d’Espanya. I quant a la distribució, el Magatzem del Vermut ja exporta a Bèlgica, Finlàndia, Alemanya i Portugal i aviat començaran a fer la mateixa feina per Catalunya.

 

More News
  • 14 nov. 2018
  • 0
Després de més d’un any de feina la producció La Vall del Francolí, l’alè del Camp, un documental de Produccions Saurines, realitzat gràcies al suport...
  • 2 juny 2018
  • 0
Divendres primer de juny vam celebrar amb una festa oberta als veïns que Produccions Saurines i Eixam Arquitectures hem obert portes al bell-mig del carrar...
  • 4 oct. 2018
  • 0
Comença la tardor calenta de Saurines amb: FRONT MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA DE CONFLICTE I PAU ROQUETES / VALLS / TARRAGONA DEL 7 AL 27...