MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA DE CONFLICTE I PAU
  • 04
  • 10

Comença la tardor calenta de Saurines amb:

FRONT

MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA DE CONFLICTE I PAU

ROQUETES / VALLS / TARRAGONA DEL 7 AL 27 D’OCTUBRE

FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau vol ser un referent cinematogràfic internacional, un espai per a la reflexió sobre els conflictes presents, passats i futurs.

En aquesta primera edició, F R O N T proposa un diàleg entre conflictes del present i del passat, pròxims i

llunyans. Una mostra que celebra la seva primera edició coincidint amb el 80è aniversari de la Batalla

de l’Ebre. I és que les cicatrius que el conflicte va deixar a les nostres comarques, ja sigui en la línia de front o a la rereguarda, són l’estímul que va fer néixer aquesta mostra de cinema dedicada al conflicte i la pau.

L’Observatori de l’Ebre a Roquetes, la seua del COAC – Espai Santa Teca a Tarragona i l’Espai Saurines de Valls acolliran al llarg d’aquests mes d’octubre la primera edició de FRONT.

DoljdleW4AAjqxi

Obrirem portes aquest diumenge dia 7 a Roquetes amb la presentació del documental que recull el testimoni de les darreres persones encara vives que van patir directament el atacs aeris a Tortosa durant la Guerra Civil: A LES FOSQUES. LA MEMÒRIA DE LA TORTOSA BOMBARDEJADA; projecció prèvia al concert de MARIA RODÉS en que podrem escoltar en directe ECLÍPTICA, el disc que l’autora dedica al seu oncle besavi astrònom i que també fou director de l’Observatori.

A Valls l’acte previst de la mostra tindrà lloc a l’Espai Saurines del carrer Sant Antoni, on podrem veure de nou la pel·lícula A LES FOSQUES. LA MEMÒRIA DE LA TORTOSA BOMBARDEJADA el dia 19 d’octubre i finalment el plat gros de FRONT serà el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre a Tarragona. Qui vingui podrà assistir a l’estrena a l’Estat de COMANDANTE ARIAN, l’última pel·lícula d’Alba Sotorra, un retrat de les milicianes kurdes i la seva revolució feminista; ens acostarem al passat recent a través del film ESCORÉU, 24 D’AVIENTU DE 1937, realitzada per un dels autors de cinema d’autor amb més prestigi a l’estat espanyol Ramón Lluís Bande, el record de víctimes de crims franquistes s’entrellaça amb la recerca de fosses comunes a Asturies. Finalment, Sebastién Le Corre ens parlarà en el seu film LA GUERRE DU VIN, de les lluites dels viticultors occitans que durant els anys 60 i 70 del segle passat es van aixecar amb en armes en allò que es va conèixer com la revolució dels Comitès d’Accions Vinícoles.

FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau està organitzat per Produccions Saurines

amb la col·laboració de Bluverd Comunicació. El festival compta amb el suport de:

Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura

Diputació de Tarragona

Ajuntament de Roquetes

Observatori de l’Ebre

COAC – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Centre d’Art Lo Pati

Espai Santa Teca

Celler Herència Altés

VEURE EL PROGRAMA 

Etiquetes: , , ,
More News
  • 31 març 2017
  • 0
Publiquem l’article que la periodista Ruth Troyano  va escriure per a l’espai digital La Conca 5.1, on entre altres coses fa referència al petit documental...
Retroba't amb la Plana de Secà de l'Alt Camp i canvia el ritme.
  • 28 oct. 2020
  • 0
TURISME SOSTENIBLE A LA PLANA DE SECÀ DE L’ALT CAMP. Finalment hem pogut estrenar la primera campanya publicitària de la marca de turisme sostenible La...
Inauguració MónFilmat
  • 27 jul. 2020
  • 0
LA DARRERA PRODUCCIÓ DE SAURINES VA INAUGURAR LA MOSTRA DE CINEMA I PAISATGE DE LO PATI. Una mostra de cinema on el paisatge també és...